Halaman

Khamis, 4 Mac 2010

RASUAH : DARAH DAGING UMNO, TANPA RASUAH MEREKA MATI

Jang, Cubo kau tengok artikel malaysiakini hari ini seperti dibawah :

Saksi: Terima wang bukan pelik

Dua saksi dalam kes rasuah membabitkan bekas Ketua Pergerakan Pemuda Umno Wilayah Persekutuan, Datuk Mohamad Norza Zakaria dan ejennya, Halimi Kamaruzzaman, memberitahu Mahkamah Sesyen Temerloh hari ini penerimaan wang tunai dalam satu majlis yang dihadiri mereka bukan sesuatu yang pelik dan menghairankan.

Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Maran, Nasaruddin Abdullah, 47, berkata beliau tidak berasa pelik selepas menerima wang daripada seorang lagi AJK Umno Bahagian itu, Datuk Khadri Musa pada satu majlis di rumah Naib Ketua Umno Temerloh, Mohammad Anuar Yunus pada 20 Jan tahun lepas yang turut dihadiri Mohamad Norza.

salah koh den Jang, kalau rumusan den tentang tabiat, semulo jadi, nurani, kato orang Jakarta tahu kau Jang MEMANG UDAH DARI SONONYE (memang sudah dari sana nya, maksud perkataan 'dari sananya', merujuk kepada keturunannya),  orang umno adalah "RASUAH ; DARAH DAGING UMNO ?".

Sebonar de maleh den tulih bab ni, tingga lai orang kampung den ramai sangat yang "POKAK BADAK, CORODIK TAK BOLEH IKUT, BANGANG TAK MAKAN AJAR".Bilo kau cakap kek dio e, jangan kau undi gak umno ni, dio menjawab : "NAN LAMO JO LAH"

TUTUH JANG SAMPAI MONANG

Tiada ulasan:

Catat Ulasan